site_preview
One.NET v2.0.6.0
Unknown 0.0

Bralni kotiček

9.11.2016
Internet je postal glaven vir informacijm in naš osebni pomočnik, kar pomeni, da nas spremlja na vsakem koraku. To je odprlo dodaten prostor tudi oglaševanju, ki ga na spletnih mestih vedno več zasledimo. Na podlagi tega pa močno pada oglaševanje v tisku, na radiu in posledično počasi tudi na televiziji, čeprav se to na slovenskem trgu še ne pozna.
label_more_97
21.1.2015
Čas pred TV in računalniškimi zasloni se vse bolj izenačuje. Raziskava YuMa in Nielsna kaže, da lahko doseg povečamo za 6 % brez povečanja proračuna, če 20 % TV proračuna prenesemo v večzaslonski digitalni miks. Večzaslonskost (multi screening) in nenehno preklapljanje med njimi je predvsem prisotno pri mlajših ciljnih skupinah, kjer je delež pametnih telefonov in hkratno spremljanje TV in interneta največje. Interakcija na več zaslonih povečuje afiniteto.
label_more_97
16.9.2014
Leta 2013 je bilo v Sloveniji 32 % uporabnikov pametnih telefonov, kar je za devet odstotnih točk več kot leto prej. V primerjavi z ZDA, kjer je bila v istem obdobju penetracija že kar 70 % ali glede na povprečje večjih zahodnoevropskih držav (Velika Britanija, Nemčija, Francija, Italija, Španija) 57 %, se zdi odstotek razmeroma nizek, vendar pa vseeno lahko prepoznavamo profil uporabnika pametnega telefona in njegovo izkušnjo brskanja po spletu.
label_more_97
1234